Sunday, November 28, 2010

Facebook PMRAM Pusat Media Baru Menyampaikan Maklumat Dan Penerangan


KAHERAH, 26 Nov - Ogos lalu PMRAM telah membuka media penerangan baru di Facebook, PMRAM Pusat. Selain web PMRAM yang aktif menyampaikan maklumat dan info mengenai PMRAM. PMRAM juga telah membuka jaringan yang lebih meluas untuk mempromosi dan memperkenalkan PMRAM ke seantero dunia.

Meskipun persatuan Melayu yang tertua di Perlembahan Nil dengan usianya 80 tahun, PMRAM masih lagi berdiri teguh bersama dengan anak-anak Melayu Islam di bumi Mesir.

"Facebook merupakan media baru yang mesti diketengahkan, dengan melalui facebook jugalah maklumat serta info tentang PMRAM lebih cepat dan pantas" ujar Ketua Badan Penerangan & Penerbitan PMRAM, saudara Mohd Faizzudin Ghazali

"Hari ini PMRAM sering diburuk-burukkan oleh pelbagai pihak sebagai persatuan pembangkang dan pengganas sedangkan mereka tidak tahu apa-apa tentang PMRAM, maka medium web dan facebook memainkan peranan penting dalam memberikan penerangan kepada masyarakat di luar sana mengenai PMRAM" tambah beliau.

Sehingga ke hari ini, mereka yang menyertai facebook rasmi PMRAM mencecah 2252 orang yang terdiri daripada mahasiswa Mesir dan masyarakat Malaysia, dan dijangkakan lebih ramai lagi yang akan menyertai facebook PMRAM Pusat.

Selain maklumat disalurkan ke Yahoo Messenger (YM), PMRAM juga menyalurkan maklumat, promosi dan penerangan melalui Youtube PMRAM dengan menggunakan akaun Youtube PMRAM Multimedia Centre (PMC).

Sehingga ke hari ini juga, penyertaan YM rasmi PMRAM pmram30@yahoo.com sudah penuh dan YM PMRAM pmram1930@yahoo.com masih lagi ada kekosongan.

"Di peringkat Badan Penerangan & Penerbitan (BPP) kita sangat mengalu-alukan mereka yang ingin membantu dan melancarkan gerak kerja penerangan PMRAM tidak kira samada berbentuk video, risalah, penulisan, pereka dan sebagainya" ujar Ketua BPP tersebut yang mengharapkan tenaga-tenaga baru untuk diserapkan dalam unit-unit dibawah Penerangan & Penerbitan PMRAM.

No comments:

Anda mungkin juga meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...